Info

U twijfelt nog? Vraag dan gerust de gehele proefpartituur en het geluidsfragment aan. Deze worden digitaal verzonden.

Het kan zijn dat de gepubliceerde arrangementen niet geheel voldoen aan de bezetting van uw ensemble. In overleg passen wij het aan. U wilt een stuk bestellen en specifieke partijen voor bepaalde muzikanten hebben. Geen probleem! U vermeldt dat op het bestelformulier en de extra partijen wordt meegeleverd. Voor de arrangementen voor jeugdorkest geldt, dat de set geleverd wordt met de partijen die u nodig heeft. Specifieke wensen kunt u aangeven op het bestelformulier.

Uw ensemble gaat met een koor samenwerken en de vraag is of u bepaalde werken van het koor zou kunnen begeleiden. Er is alleen maar een pianobegeleiding. Rubato Music instrumenteert die voor uw ensemble geheel naar uw wens en bezetting.

U heeft een leuke tune gehoord. De muziekcommissie van uw orkest wil dat stuk best op het programma zetten want het past in het thema. Niemand heeft het stuk uitgegeven voor uw bezetting. Rubato Music biedt uitkomst!

De ultieme medley voor uw ensemble? Dat kan! U levert de informatie en wij schrijven het arrangement. U bent uniek omdat niemand dat stuk heeft. Er wordt op maat geschreven dus de arrangementen klinken!

Uw drumfanfare of marchingband wil graag een stuk spelen wat alleen voor harmonieorkest geschreven is. Ook hierin biedt Rubato Music uitkomst.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Michel de Haas

Begon zijn muzikale loopbaan in Noordwijk op 7-jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit bij Sjef Bröchler, voormalig fluitist bij het toenmalig Noord-Hollands Philharmonisch orkest. Zijn eerste orkestervaring deed hij op jonge leeftijd op bij Harmoniekapel Crescendo te Noordwijk.

Na zijn middelbare school periode, met muziek als eindexamenvak, vervolgde hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te 's Gravenhage. Hij kreeg fluitlessen van Peter van Munster, volgde koordirectie bij Jan Eelkema en Jan Bogaarts, orkestdirectie bij Lucas Vis en Schoolmuziek bij Nico Smit en Jos Herfs. Na zijn conservatoriumperiode heeft hij ook de HaFaBra opleiding in Utrecht voltooid bij Gerrit Fokkema.

Michel heeft in het muziekvakonderwijs les gegeven. Daarna hebben diverse bestaande en project-ensembles in het westen van het land onder zijn leiding gemusiceerd (koren-orkesten-bigband). Hij is als saxofoon- en fluitdocent aan muziekscholen verbonden geweest en heeft als freelance musicus bij diverse ensembles gespeeld. Met zijn ervaring, opgedaan door het werken met koren en orkesten, arrangeerde hij in het begin voornamelijk voor eigen ensembles en specifieke doeleinden. Momenteel schrijft hij veel in opdracht. 

Naast het begeleiden van jonge dirigenten, maakt hij veel tijd vrij voor het arrangeren in opdracht van verenigingen en uiteenlopende ensembles. Hij is dirigent bij Aalsmeers Harmonie,  brengt praktijkadviezen uit en valt hij regelmatig in als gastdirigent. Tevens is hij verbonden als docent aan Limes Praktijkonderwijs.